20 та 21 березня у польському Сопоті відбудеться XII FRACHT Forum - захід, присвячений індустрії транспорту та логістики, безпечним ланцюжкам поставок, морським транспортним маршрутам і ролі штучного інтелекту в цьому секторі.

Центр транспортних стратегій виступає інформаційним партнером форуму. Організаторами є: International Europe-North-East Association (ENEIA) та Польсько-українська торгова палата. Співорганізатори: Торгово-промислова палата Польщі-Азії та Асоціація виробників та споживачів бобових культур України.

Тема цьогорічного форуму - "Реальність війни, глобальна невизначеність".

Як відзначають організатори, останні місяці показали, наскільки важливою є універсальність перевантажувальних терміналів, які здатні задовольнити різноманітні транспортні потреби. Термінали - це не тільки пункти перевалки вантажів, а й стратегічна інфраструктура, яка може виконувати як функції постачання, так і бути особливою ланкою в оборонному процесі країни.

Програма форуму включатиме такі напрямки дебатів:

"Дебати перевізників". Збої в ланцюгах поставок, їх реконфігурація, посилення конкуренції, ліквідність і фінансова надійність, альтернативні види палива з низьким рівнем викидів, ринок праці. Виклики, пов’язані з прагненням ЄС до стійкої, розумної мобільності та досягнення кліматичних цілей.

"Портові дебати". Морські транспортні шляхи, можливості і загрози. Порти "Трьох морів". Співпраця з каспійськими портами Актау і Баку в рамках альтернативних транспортних коридорів і нових шляхів сполучення.

 "Термінальні дебати". Переваги розташування, сучасні технології, точкова та лінійна інфраструктура. Перешкоди та можливості розвитку. Підтримка ЄС для підприємців, які розвивають потенціал і потужності терміналів. Електронна комерція - нові виклики та стимули розвитку транспорту та експедирування. Використання штучного інтелекту в більших масштабах у плануванні маршрутів, обслуговуванні клієнтів і внутрішньому документообігу.

Одним із ключових елементів цьогорічної програми форуму Fracht буде навчальний візит до порту Гдиня, під час якого учасники конференції побувають на терміналі GTC Hutchison Port Gdynia. Навчальна програма заходу передбачає презентацію модернізованої залізничної інфраструктури порту та ознайомлення з функціонуванням морського контейнерного терміналу.

Реєстрація для участі у заході можлива за посиланням.

Програма форуму буде доступна на сайті організаторів.