Комунальне підприємство "Харківський метрополітен" спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку оголосило тендер на закупівлю 17 нових п’ятивагонних метропоїздів із міжвагонними пасажирськими переходами повної ширини.

Про це пише ЦТС з посиланням на Бізнес Цензор.

Згідно із оголошенням на порталі ЄБРР, тендерні пропозиції приймаються до 17 квітня поточного року.

"Клієнт має намір використати частину коштів кредиту/гранту, що надається ЄБРР для оплати вартості цієї закупівлі", - зазначається в оголошенні.

Фірма-підрядник має ввести в експлуатацію нові поїзди, провести монтаж допоміжного обладнання за потреби, а також навчити працювати на нових поїздах персонал метрополітену.

Нагадаємо, ЦТС писав, що в травні 2023 року на сайті європейських держзакупівель Tenders Electronic Daily було оголошено тендер на "потяги-труби" для харківського метрополітену. Предметом замовлення була поставка восьми п'ятивагонних поїздів (тобто поїздів з наскрізними проходами з вагона у вагон) із запасними частинами. Придбання було можливе завдяки коштам Європейського інвестиційного банку.

Завдяки кредиту Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку Харків також продовжить будівництво Олексіївської лінії метро в бік аеропорту.

Раніше планувалося, що потяги для харківського метрополітену закуплять у Китаї. У тендері 2020 року брали участь дві компанії - Крюківський вагонобудівний завод та CRRC Corporation Limited (Китай). Виграла тендер компанія CRRC Corporation Limited.