Компанія Rail Baltic Estonia, яка відповідає за реалізацію проекту ВСМ Rail Baltica в Естонії, за підсумками тендеру підписала з компаніями Verston і Järelpinge Inseneribüroo два контракти загальною вартістю 107 млн євро на будівництво 16-кілометрової ділянки магістралі на південь від Таллінна.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

На першому етапі побудують інфраструктурні об'єкти на ділянці завдовжки 9,4 км від кордону між повітами Харьямаа та Рапламаа до селища Лооне у волості Кохіла.

Контракт передбачає створення екодуку для диких тварин, п'яти автомобільних естакад та одного пішохідного тунелю, а також підготовку майданчика під влаштування місцевої станції Кохіла.

Контрактна вартість першого етапу становить 60 млн євро.

На другому етапі намічено побудувати верхню будову колії на ділянці завдовжки 7,1 км з відповідними водовідведеннями, унікальний для Естонії залізничний міст через річку Кейла завдовжки 224 м, автомобільну (112 м) та дві залізничні естакади (107 та 16 м), два екодука (115 та 114 м).

Передбачено заходи щодо рекультивації земель та зведення 5 км шумозахисних екранів. Крім того, планується прокласти 10 км технологічних та під'їзних автомобільних доріг.

Розпочати роботи намічено влітку 2024 року, завершити до осені 2027 року. Проект отримає фінансування з фонду Connecting Europe Facility Євросоюзу (до 85%).