Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак підтвердив, що українське зерно, через яке фермери блокують кордон, не залишається у країні, і що "протестувати можна було би на іншому кордоні".

Про це пише ЦТС з посиланням на Європейську правду.

Колодзєйчак зазначив, що зараз українське зерно прямує через Польщу транзитом, а не імпортується. 

"Ані зернові, ані кукурудза, ані ріпак - ця продукція тут не залишається", - сказав він. 

Заступник міністра зазначив, що за останні кілька тижнів отримував повідомлення про нібито випадки розвантаження у Польщі української продукції, яка декларувалася як транзитна, але жодне з цих повідомлень не підтвердилося. 

"Якби я сьогодні йшов протестував, я б блокував інший кордон… Польща запровадила ембарго на ту продукцію з України, яка турбувала нас найбільше. Візьмемо Німеччину – ми теж бачимо у Німеччині протести і заяви німецьких фермерів, що вони не хочуть цієї продукції з України, де зрозуміло, що компанії багато купують у Польщі, але уряд не запровадив ембарго на цю продукцію, яка створює перевантаження, і українська продукція забирає у нас також німецький ринок", - заявив Колодзєйчак. 

Він додав, що з огляду на це потрібно запроваджувати квоти на українську продукцію на рівні ЄС, а також спростити їхнє відправлення до третіх країн за межі Євросоюзу. 

Колодзєйчак зазначив також, що Польща допускає нові обмеження на імпорт з України, якщо домовитися з Києвом не вийде.