Рада директорів датської транспортно-логістичної групи компаній AP. Moller-Maersk ухвалила рішення про виділення в самостійну компанію підрозділу Svitzer, який спеціалізується на наданні буксирувальних та інших послуг морської галузі.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію компанії.

В рамках процедури поділу акції Svitzer A/S та її дочірніх компаній, а також деякі інші активи та зобов'язання будуть передані новій юридичній особі - Svitzer Group A/S.

Планується, що цінні папери самостійної компанії будуть допущені до офіційних торгів на біржі Nasdaq Copenhagen у 2024 році.

Підписання та публікація статутних документів про поділ заплановано, орієнтовно, на 22 березня 2024 року. Після цього рада директорів Maersk запропонує акціонерам групи ухвалити рішення про поділ.

За умови отримання такого схвалення, акції Svitzer Group будуть розподілені між акціонерами Maersk. Перший день торгів акціями окремої Svitzer Group на Копенгагенській фондовій біржі заплановано на 30 квітня 2024 року.

Рада директорів має намір запропонувати єдину структуру типів акцій для Svitzer Group. При цьому папери пропорційно розподілятимуться серед акціонерів Maersk: одна акція Svitzer за номінальну акцію APMM вартістю 500 датських крон та дві акції Svitzer за номінальну акцію APMM у 1000 датських крон.