Компанія Starlink з середини 2022 року почала пропонувати свої послуги морським клієнтам, протягом 2023 року цей інтернет-сервіс з’явився на сотнях комерційних суден, а багато відомих компаній зі сфери круїзного та торговельного судноплавства підписали з фірмою Ілона Маска відповідні угоди.

Як пише ЦТС з посиланням на Splash, таким чином, запровадження Starlink стало одним з трендів судноплавної галузі минулого року. Цього року Маск має намір захопити ще більшу частину морського ринку.

З цією метою ряд авторизованих представників Starlink запровадили спеціальну угоду, згідно з якою будь-яке судно із зареєстрованим номером IMO може отримати два місяці безкоштовної послуги мобільного зв’язку з 5 терабайтами на місяць для випробування нового технології.

Зазначається, що загалом морський термінал Starlink коштує 2500 дол., а щомісячна послуга з 5 терабайтами і швидкістю інтернету понад 200 Мбіт/с - 5000 дол.

Нагадаємо, у вересні 2023 року Ілон Маск повідомив, що в 2022 році отримав запит на увімкнення супутникового зв'язку Starlink поблизу узбережжя Криму, але відмовився його вмикати, аби Україною не було завдано удару по кораблям Чорноморському флоту рф, які на той момент перебували в Севастополі.