АТ "Укрзалізниця" має намір надавати послугу з накопичення маршрутів на тих станціях, де є така технічна можливість, розповів директор департаменту комерційної роботи товариства Геннадій Майданик під час засідання Експортного офісу при УЗ.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

"Ми хочемо повністю відійти від маршрутних станцій. Не буде обов’язкового переліку станцій, які можуть виконувати операції з накопичення маршрутних відправок. За рахунок скорочення часу на обробку таких поїздів на шляху прямування та по станціях навантаження і призначення плануємо погодити надання пільгових 48 годин на формування маршруту на станції навантаження або на сусідній станції, де це можна зробити фізично", - уточнив він.

Але при цьому вантажовідправник має виконати три умови. Зокрема: внесення такої операції до договору на експлуатацію чи на подачу та прибирання вагонів; обов’язкове планування маршруту в АС "Месплан"; застосування пільгових 48 годин на формування маршруту (це можливо лише за виконання двох перших умов).

"Якщо усі умови виконано, УЗ приймає вантаж до перевезення маршрутом без плати за зберігання вагонів", - додав Майданик.

Наразі триває погодження запровадження такої послуги з правлінням товариства. Якщо цього місяця воно ухвалить відповідне рішення, послугу можуть надавати вже з лютого.

Водночас представники товариства зауважили: якщо інфраструктура станції не дає змогу сформувати маршрутний поїзд, "Укрзалізниця" буде вимушена відмовляти у наданні послуги.