Компанія "Політехносервіс" (PTS) з Броварів, яка займається збіркою тролейбусів, перед повномасштабною війною розробляла проєкт власного водневого автобуса, а також планувала переобладнання автобусів на водневі спільно з Запорізькою атомною електростанцією.

Про це в інтерв’ю ЦТС розповів засновник компанії Юрій Бомбандьоров.

"Перед повномасштабним вторгненням ми спільно з Запорізькою АЕС працювали над проєктом із переобладнання їхніх автобусів у водневі. Для них водень є фактично безкоштовним паливом. Зараз, на жаль, Запорізька АЕС перебуває під окупацією, тому доля цього проєкту невідома", - зазначив Бомбандьоров.

На питання, чи не планувала компанія "Політехносервіс" випускати власний водневий автобус, її засновник відповів, що для цього перед повномасштабною війною було придбано водневий паливний елемент канадської фірми Ballard Power Systems. "Ми планували виготовити власний водневий автобус. Усе необхідне для цього в нас вже є. На жаль, війна трохи змінила наші плани. Маю надію, що втілимо цей задум у життя", - сказав власник PTS.

При цьому він зазначив, що в цілому водневі автобуси можуть бути найближчою перспективою для міст України. Наразі ж цей процес стримується відсутністю постійних постачальників водню та відповідних заправних станцій.