Euronav планує побудувати 120 суден із низьким рівнем викидів СО2 згідно з планом компанії по переходу флоту на альтернативні види палива, чому також має сприяти придбання одного з підрозділів Compagnie Maritime Belge (CMB) - CMB TECH, що спеціалізується на екологічно чистих технологіях, пише ЦТС.

В свою чергу танкерний оператор Frontline оголосив про закриття угоди з продажу своєї частки в Euronav - 13,7 млн акцій - компанії CMB.

Продаж акцій був пов'язаний з покупкою Frontline флоту танкерів VLCC, що належав Euronav, в кількості 24 одиниць - за рахунок продажу акцій в Euronav Frontline фінансує покупку суден.

Тепер CMB має намір диверсифікувати флот Euronav та розподілити його за різними сегментами судноплавства, щоб зменшити залежність від транспортування сирої нафти.

"Це не означає повний вихід із танкерного бізнесу, це поступове зниження частки доходів, що надходять від транспортування сирої нафти. Відповідно, в портфель Euronav додадуться контейнеровози, танкери та суховантажі з низьким рівнем викидів або такі, що працюють на водні чи аміаку", - додали в CMB.