Уряд Фінляндії ухвалив рішення про повне закриття кордону з рф від 30 листопада до 13 грудня, повідомив прем'єр-міністр країни Петтері Орпо.

Про це пише ЦТС з посиланням на Yle.

За словами Орпо, за допомогою цього заходу Фінляндія хоче взяти під контроль спроби гібридного впливу росії, яка пропускає через свої прикордонні пункти нелегальних мігрантів без документів.

Прем'єр-міністр Фінляндії додав, що закриття кордону має тимчасовий характер, зумовлений ситуацією з безпекою.

Глава МВС країни Марі Рантанен наголосила, що повне закриття кордону необхідне задля національної безпеки, тож уряд ухвалив тимчасово закрити всі КПП на східному кордоні та зосередити на два тижні прийом заяв про надання притулку в аеропортах та у пунктах перетину кордону по воді.

Представник Прикордонної служби Фінляндії Матті Сарасмаа заявив, що ухвалене рішення не стосується залізничного пункту пропуску "Вайніккала", через який прямують вантажоперевезення.

За його словами, рішення закрити всі КПП засноване на новій розвідувальній інформації, яка не була відома минулого тижня. Сарасмаа додав, що терміни закриття можуть бути скорочені або продовжені залежно від ситуації на кордоні.