На території особливої економічної зони Суецького каналу (SCZone) у порту Сохна відбулася церемонія закладання каменю у фундамент логістичного парку, забудовником якого виступає компанія DP World Sokhna.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

У церемонії взяли участь голова Генеральної дирекції SCZone Валейд Гамаль Ель-Дьєн, губернатор Суеца, генерал-майор Абдель Маджід Сакр та регіональний директор DP World Group Урс Молл.

"Завдяки проекту SCZone в порту можна приймати різні судна, наприклад Ro-Ro, судна для сухих, наливних та генеральних вантажів та навіть круїзні лайнери. У рамках запланованого проекту будівництва логістичного парку DP World надасть ще один тип логістичних послуг, необхідних для підтримки ланцюжків постачання та глобальної торгівлі. У першу чергу проекту буде інвестовано 50 млн доларів до кінця 2024 року", - зазначив у своїй промові Урс Молл.

За проектом, логістичний парк DP World-Sokhna буде розташований на території інтегрованої зони Sokhna в ОЕЗ Суецького каналу, площею близько 300 тис. кв. м.

Здійснення проекту загальною вартістю 80 млн доларів дозволить створити 600 робочих місць.

Проект спрямований на надання послуг інвесторам та клієнтам у сфері логістики, комерційної та дистриб'юторської діяльності на єгипетському та сусідніх ринках.

Планується, що першу чергу проекту будівництва буде завершено до кінця 2024 року.