В Індії рятувальники дісталися до 41 людини, що вже 17 днів перебувають у пастці в заваленому тунелі у Гімалаях.

Про це пише ЦТС з посиланням на Укрінформ

Процес витягування їх по одному на колісних ношах через евакуаційну трубу шириною 90 см займе кілька годин.

У понеділок урядові установи, які керують процесом визволення чоловіків, звернулися до шахтарів, щоб ті вручну просвердлили скелі і гравій зсередини евакуаційної труби, проштовхнутої крізь завали.

Послуги такого типу шахтарів зазвичай використовується для того, щоб дістатися до вугільних родовищ через вузькі проходи. Вони працювали всю ніч з понеділка на вівторок, щоб прорватись крізь приблизно 60-метрову товщу каміння, землі та металу.

Десятки рятувальників з мотузками, драбинами і ношами вже увійшли до тунелю. Ззовні чекає черга з 41 машини швидкої допомоги.

Більше десятка лікарів, у тому числі психіатрів, весь час перебували на місці події, розмовляли з чоловіками через трубу і стежили за їхнім здоров'ям.

Тунель є частиною автомагістралі Чар-Дхам вартістю 1,5 млрд доларів, що мала з'єднати чотири індуїстських паломницьких місця через 890-кілометрову мережу доріг. Тунель не мав аварійного виходу і був побудований через геологічний розлом, зазначив член групи експертів, які розслідують катастрофу.

Влада не повідомила, що стало причиною обвалу, але регіон схильний до зсувів, землетрусів і повеней.