Через складні погодні умови в Одеському регіоні ускладнилась обробка вантажів в морських портах.

Як пише ЦТС, про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов.

В Одеському порту вчора йшло розчищення території терміналів, очікувалось відновлення електроживлення.

В порту Чорноморськ було ускладнене вивантаження через перебої в електроживленні та погодні умови, проте обробка вантажів проводилася.

В порту Південий - електроживлення з перебоями, йшла зачистка під‘їздних колії  та території, обробка вантажів проводилася.

В проту Ізмаїл обробка вантажів поновилась, проте було ускладнене підвезення вантажів до порту.

За словами Ткачова, протягом тижня показник добового вивантаження вагонів із зерном в портах Великої Одеси коливається в діапазоні 800-950 вагонів на добу.

"Середньодобовий показник вивантаження вагонів в портах Великої Одеси склав 856 вагони за добу, за останій тиждень показник збільшився на +14 вагонів на добу або +1,66%", - зазначив він.

Крім того, почала зменьшуватися наявність вагонів із зерном, що рухаються в напрямку портів Великої Одеси - з 5 337 до 5 249 вагонів (-1,64 % за останній тиждень).

Черга вагонів з зерном в напрямку порту Ізмаїл зросла на 11 вагонів або +2,51% (з 439 до 450 вагонів). Середньодобовий показник вивантаження вагонів з зерном в порту Ізмаїл склав 118 вагони за добу, за останій тиждень показник зменшився на 9,92%.