У Харкові під час сесії міської ради 22 листопада депутати розглянуть питання перейменування залізничної станції "Харків-Балашовський" на "Харків-Слобідський".

Про це пише ЦТС з посиланням на видання Думка.

Рішення виноситься на депутатський розгляд з огляду на Закон України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії", а також із урахуванням звернення регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця".

Згідно з проектом рішення Харківської міської ради, який отримали перед сесією депутати, пропонується перейменувати залізничну станцію "Харків-Балашовський", що розташована на території міста Харків і підпорядкована "Південній залізниці", на "Харків-Слобідський".

Перейменування пропонується з огляду на прийнятий закон, а також із метою захисту національний інтересів, національної безпеки, забезпечення прав, свобод та законних інтересів громадян України, суспільства та держави, зважаючи на повномасштабну збройну агресію російської федерації та враховуючи думку громадськості.