Вантажна компанія литовського державного залізничного концерну Lietuvos geležinkeliai - LTG Cargo - має намір придбати до 500 нових вагонів-зерновозів через державні закупівлі.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію LTG Cargo.

Передбачається, що вагони-зерновози закуповуватимуть поетапно, на першому етапі планується закупити 300 нових вагонів.

Оновлений парк вагонів буде використовуватися в основному для збільшення вантажних перевезень всередині країни та до Клайпедського порту.

Зазначається, що зараз зернові перевезення становлять близько 13-14% від загального обсягу перевезень і з кожним роком стабільно зростають.

Наразі парк вагонів для перевезення зерна, що належить LTG Cargo, становить близько 1200 вагонів-зерновозів. Розширення технічного парку дозволить компанії перевозити до 1 млн тонн зерна на рік. Обслуговуванням вагонів займатиметься професійна бригада з ремонту вантажних вагонів LTG Cargo.

Очікується, що перші вагони надійдуть до компанії вже влітку 2024 року, до початку нового сезону перевезення зерна. Точні терміни закупівлі будуть відомі після завершення процедур публічних закупівель.

LTG Cargo закупить нові вагони-зерновози з урахуванням результатів ринкових консультацій та інтересів національної безпеки, а також з метою найбільш ефективного використання коштів, доступних для закупівлі.

"Ці інвестиції допоможуть національному транспортному сектору в цілому виконати зобов’язання Зеленої угоди Європейського Союзу. Лише за минулий рік ми перевезли 3,7 млн тонн зернових, у тому числі майже 2,3 млн тонн клієнтам у Литві", - підкреслив менеджер LTG Cargo Егле Шіме.

Цього літа LTG Cargo оголосила, що вперше в своїй історії закуповує електровози для перевезень між Вільнюсом та Клайпедським портом