На Закарпатті встановили на опори 45-ти метрову конструкцію модульного мосту через річку Тересва. Будівництво мосту має якнайшвидше забезпечити проїзд дорогою Н-09 Мукачево - Рахів - Івано-Франківськ - Львів, що з'єднує три західні області.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Міст буде завдовжки 226 метрів і забезпечить повноцінний проїзд на цій ділянці, адже здатен витримати навантаження до 40 тонн.

На сьогодні мостовики встановили на опори найдовшу - 45-метрову металеву прогонову конструкцію. 

Для насування використали аванбек - полегшену тимчасову конструкцію, яку використовують для встановлення прогонових конструкцій. 

"45-ти метровий проліт встановлено на другу та третю опори, яких усього буде 8. Усі інші встановлять за допомогою крана. Наразі будівельники демонтують аванбек та розпочинають складати  наступну - 31 метрову конструкцію. Для цього уже підготували спеціальний майданчик, де триватимуть монтажні роботи", - йдеться в повідомленні.

Також паралельно триває робота із встановлення опор. Як тільки вони будуть готові і випробувані,  розпочнеться подальше встановлення металевих конструкцій. Їх буде 7, три 27-метрові уже змонтовані та готові до встановлення.    

Модульна переправа встановлюється поруч з аварійним мостом, три секції якого обвалился влітку, коли водій вантажівки не дотримався вагових обмежень. 

Наразі проїзд для транспорту на цій ділянці перекрито, автомобілі можуть скористатися об’їздом через село Нересниця. 

Модульну конструкцію Україна отримала в якості гуманітарної допомоги від американських партнерів в межах спільного проекту "Модульний міст" Держагентства відновлення та корпорації CDF за підтримки гранту від The Howard G. Buffett Foundation.

photo_2023-11-03_11-59-40

photo_2023-11-03_12-28-04

photo_2023-11-03_12-28-05