"Укрпошта" представила до Дня залізничника, який відзначатиметься 4 листопада, поштовий блок "Героїчні професії. Залізні люди". 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

"За час широкомасштабної війни "Укрзалізниця" стала символом національної незламності: евакуація понад 4 млн людей, безперебійний вантажний і пасажирський рух, пожежна та ремонтна допомога при ліквідації наслідків ракетних ударів, відновлення сполучення до деокупованих міст. Українські залізничники, які перші місяці війни працювали в надскладних та небезпечних умовах, без сну та відпочинку стали справжніми "залізними людьми", які тримають тил нашої країни", - йдеться в повідомленні.

Блок складається з двох марок "Евакуаційний потяг. Херсон →" та "→ Львів. Евакуаційний потяг", який розповідає історію героїзму та стійкості залізничників.

3 травня 2023 року росіяни впродовж дня завдавали масованих обстрілів по цивільному населенню Херсона, а після обіду обстріляли залізничний вокзал, поціливши у вагон. Попри небезпеку, хаос, повітряну тривогу, залізничники діяли злагоджено та професійно: відчепили охоплений полум’ям вагон, надали медичну допомогу пораненому провіднику та швидко здійснили посадку пасажирів до вцілілих вагонів.

"Це перший в історії незалежної України поштовий блок, присвячений роботі залізничників. Тут відображена лише одна з тисячі історій, коли залізничники, ризикуючи життям, виконували свою роботу. Про деякі такі історії ми вже розповідаємо, про інші зможемо говорити лише після перемоги", - підкреслив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Тираж поштового блока - 150 000 примірників. Погашення спеціальним штемпелем "Перший день" відбудеться 1 листопада в Києві, спецпогашення - у всіх регіонах України. Штемпелі АР Крим та Севастополя прикріплені до Києва, Луганської області - до Покровська Донецької області.

iron man card-800x800

iron man block-800x800 (1)

iron men complect-800x800

iron_man_crop-800x800