Польща реалізує проект великого вантажного терміналу в районі населеного пункту Гребенне, який використовуватиметься як пункт пропуску спільно з Україною, повідомив заступник начальника штабу - начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Ігор Матвійчук.

Про це пише ЦТС з посиланням на Бізнес Цензор.

"Є ще один презентований польською стороною проект - перший спільний вантажний термінал, розташований на кількох гектарах у районі населеного пункту Гребенне, недалеко від ПП "Рава-Руська-Гребенне". Проектна спроможність термінала як ПП буде вчетверо вищою за ту, яка діє зараз на ПП "Рава-Руська-Гребенне", що становить 600 транспортних засобів за зміну", - сказав Матвійчук.

У результаті реалізації проекту завантажені транспортні засоби з ПП "Рава-Руська-Гребенне" будуть перенаправлені на нього. При цьому ПП "Рава-Руська-Гребенне" стане виключно пасажирським.

З польського боку до терміналу вже прокладено автошлях, яким автомобілі з вантажами можуть пересуватися поза межами населених пунктів.

"З українського боку також потрібно буде підтягнути автодорогу від існуючої автодороги до пункту пропуску. А також збудувати об'їзну автодорогу навколо міста Рава-Руська", - уточнив він.

Профінансувати проект будівництва дороги може Європейський банк реконструкції та розвитку, надавши кредит.

Крім того, за словами Матвійчука до кінця грудня - початку 2024 року, як очікується, польські колеги завершать будівництво ще одного спільного МАПП "Нижанковичі-Мальховіце".

Наразі він працює на тимчасовій інфраструктурі з українського боку.