Компанія DP World (Дубай, ОАЕ) підписала 30-річну концесійну угоду з адміністрацією портів Танзанії (TPA) на експлуатацію та модернізацію багатофункціонального порту Дар-ес-Салам, який з'єднає цю східноафриканську країну та регіон загалом зі світовими ринками.

Як пише ЦТС, в DP World повідомили, що концесійна угода була підписана 22 жовтня головою і гендиректором DP World і генеральним директором TPA. У церемонії взяла участь Самія Сулуху Хасан, президент Об'єднаної Республіки Танзанія.

За умовами угоди, дубайська компанія отримує право на експлуатацію об'єкта та зобов'язується реалізувати інвестиційний проект модернізації порту Дар-ес-Салам у кілька етапів.

Проект дозволить оптимізувати роботу порту, покращити транспортні та логістичні послуги по всій Танзанії, покращити доступність до внутрішніх районів країни.

У рамках першої черги проекту модернізації порту DP World інвестує понад 250 млн доларів. Протягом усього 30-річного періоду концесії вкладення, у тому числі у розвиток логістики, можуть становити до 1 млрд доларів. Інвестиції, на думку портового оператора, позитивно вплинуть на соціально-економічний розвиток Танзанії, створення нових робочих місць і розширення доступу до продуктів і послуг.

Порт з'єднуватиметься з внутрішніми районами Африки на південь від Сахари через мережу автомобільних, автомагістралей, залізниць, а також спеціалізованих вантажних коридорів і портів, підтримуючи зростаючий попит на логістичні рішення на всьому континенті та з'єднуючи підприємства регіону зі світовими ринками.

Підвищення ефективності роботи порту дозволить залучити сюди більше судноплавних ліній і більших суден, що зрештою призведе до зниження витрат на морські перевезення для імпортерів та експортерів з Танзанії.