На Закарпатті дорожники встановлюють модульний міст через річку Тересва на дорозі Н-09 Мукачево - Рахів - Івано-Франківськ - Львів, що з'єднує три західні області.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області.

 "Наразі зусилля мостовиків зосереджені на двох напрямках: влаштування опор та монтаж 45 метрової металевої конструкції мосту. У ході монтажу конструкцію відразу насовують на аванбек. Це полегшена допоміжна тимчасова конструкція, яку використовують для встановлення мостових прогонів на опори. Після їх встановлення аванбек буде демонтовано", - йдеться в повідомленні.

Також тривають роботи із встановлення 4, 5, 6 та 7 опор. Труби на кожній із них занурені на різну глибину. Роботи проводять за допомогою бурових машин, а також методом віброзанурення. Усього, згідно проекту передбачено 8 опор для мосту та 7 прогонових конструкцій. 

"Наразі повністю змонтовані три 27-ми метрові металеві конструкції. Їх за допомогою крана встановлять, після того як відповідні опори будуть готові і випробувані", - додали у відомстві.  
 
Це буде збірна металева модульна конструкція фірми Mabey Bridge. Конструкції Україна отримала в якості гуманітарної допомоги від американських партнерів в межах спільного проекту "Модульний міст" Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України та корпорації CDF за підтримки гранту від The Howard G. Buffett Foundation.

Новий модульний міст тимчасово замінить мостовий перехід через річку Тересва, який частково обвалилася влітку цього року. З 2018 року штучна споруда перебувала в аварійному стані і транспортним засобам, вагою понад 7 тонн проїжджати нею було заборонено. 23 липня, під час руху вантажівки, що у 7 разів перевищила допустимі норми, стався обвал трьох секцій аварійного 66-річного мосту.

Наразі проїзд для легкового транспорту на цій ділянці забезпечено тимчасовою переправою, яку звели фахівці ДСНС. Вантажівки користуються тимчасовим об’їздом. 

Модульний міст забезпечить повноцінний проїзд на цій ділянці, адже здатен витримати навантаження до 40 тонн.