В рамках програми цифровізації Deutsche Bahn планує збудувати приблизно 50 стандартизованих центрів обробки даних, а також близько 110 диспетчерських центрів для управління рухом поїздів на мережі DB.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

На першому етапі передбачено будувати конструктивно однакові центри обробки даних, у кожному з яких буде два приміщення з серверним обладнанням, що управляє пристроями систем залізничної автоматики та телемеханіки, такими як світлофори та стрілки.

Тут розмістяться компоненти систем централізації, зв'язку, європейської системи керування рухом поїздів ETCS, автоведення, а також системи диспетчерського керування пропускною спроможністю та перевізним процесом.

Центри обробки даних планується проектувати на основі європейського стандарту DIN EN 50600, щоб прискорити їх розгортання та досягти високого рівня надійності та безпеки.

Будівництво центрів планують розпочати у 2025 році за комплексними рамковими контрактами із підрядниками з країн Євросоюзу.

DB мають намір провести наприкінці жовтня 2023 року відеоконференцію для представників будівельної галузі, де представлять концепції центрів обробки даних та комплексних рамкових контрактів.