13 жовтня на рейді Севастополя стався вибух в той час, як там перебував один з малих ракетних кораблів Чорноморського флоту рф.

Як пише ЦТС, про це повідомив телеграм-канал "Крымский ветер".

Свідки події зазначили, що в центрі міста було чути глухий вибух, спрацювали сигналізації автомобілів. Згодом з’явилися відео і фото, на яких видно, що від корми корабля йде чорний дим.

photo_2023-10-13_10-47-00

На даний момент видання NV та Українська правда, посилаючись на джерела в українських спецслужбах, пишуть, що СБУ і ВМС ЗСУ за допомогою експериментального морського дрона атакували сьогодні в Севастополі носій крилатих ракет - малий корабель проекту "Буян-М".

Деталей у СБУ наразі не розкривають, але говорять, що МРК проекту "Буян" і (позавчора) "Павел Державин" були уражені  дронами "Морський малюк" з експериментальним озброєнням.

"Після першого підриву російські тральщики та водолази так і не змогли виявити наше ноу-хау. Вчора пощастило підводному човну "Алроса", який поки що зумів втекти від наших розробок. Носій крилатих ракет "Буян" повторити "подвиг" "Алроси" не зміг, тому був сьогодні уражений на севастопольському рейді", - наводиться пряма мова джерела у спецслужбі.

Screenshot - 13_10_2023 , 12_34_12