Один з найбільших світових портових операторів - DP World розпочав відправку автомобілів з Китаю до Туреччини у контейнерах.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

 "Перевантаженість турецьких портів призвела до значних затримок поставок нових автомобілів на тлі попиту, що стрімко зростає. За даними Асоціації автомобільних дистриб'юторів, у Туреччині спостерігається бум продажу автомобілів. У червні було продано рекордну кількість автомобілів - на 37,5% більше, ніж у червні 2022 року", - повідомили в компанії.

Як зазначають у DP World, через брак провізних потужностей і заторів у портах автовиробники не змогли забезпечити своєчасну доставку машин, і очікування, що тривало, призвело до значного зростання цін як на нові, так і на автомобілі з вторинного ринку.

З цих причин DP World відправив 10 тис. китайських позашляховиків Chery Automotive у контейнерах.

"Це ефективне рішення, оскільки автомобілі можна вивантажувати традиційним крановим способом, при цьому не потрібен спеціалізований порт або причал", - пояснюють у компанії.

При цьому DP World і Chery впровадили стелажну систему для збільшення місткості, що дозволило завантажити в кожен контейнер не два, як звичайно, а три позашляховики. "Це добре і для наших клієнтів, оскільки таким чином ми знижуємо витрати на перевезення", - наголошують у DP World.