Військово-морські сили Збройних сил Литви у вівторок передали ВМС України комплекти радіолокаційного обладнання.

Як пише ЦТС з посиланням на Міністерство національної оборони Литви, радарні комплекти призначені для забезпечення морського спостереження та покращення здатності оцінювати обстановку в морській акваторії. Техніка була відправлена ​​з урахуванням потреб та запиту ВМС України.

"Ця підтримка посилить можливості України з морського спостереження та допоможе краще зрозуміти ситуацію на морі. Для України, яка спустошена російською війною, ці радіолокаційні пристрої будуть важливими як для захисту її територіальних вод, так і для забезпечення безпеки громадян", - прокоментував міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Раніше у вересні Гідрографічне управління Великої Британії передало Україні геодезичне обладнання та картографічне програмне забезпечення для підтримки безпеки судноплавства та охорони акваторії поблизу українського узбережжя.

Також повідомлялося, що спецпризначенці ГУР МО України демонтували з однієї з бурових установок поблизу узбережжя Криму (також відому як "вишка Бойка") радіолокаційне обладнання, яке росіяни використовували для стеження за акваторією Чорного моря.