Південнокорейський перевізник Pan Ocean продає судна, щоб допомогти своїй материнській компанії Harim Group подати заявку на придбання іншого корейського перевізника - HMM.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

У 2023 році Pan Ocean вже продав 10 суден (6 танкерів-хімовозів та 4 балкери) на загальну суму 132 млн доларів. Цього місяця перевізник продав індійській компанії Great Eastern Shipping побудований у 2008 році танкер-продуктовоз Grand Ace 8 дедвейтом 46,2 тис. тонн за 23,8 млн доларів.

Зараз Pan Ocean займається продажем ще 3-4 суден. Це балкери та танкери, які не пов'язані довгостроковими контрактами.

Спеціально для того, щоб стати учасником другого раунду, компанія Harim Group об'єдналася із приватним інвестором Partners. У компанії розраховують, що цей крок допоможе придбати 57,87% акцій HMM, що належать державним Корейському банку розвитку (KDB) та Корейській корпорації з підтримки морського судноплавства (KOBC).

Очікується, що вартість операції з купівлі державної частки в HMM становитиме близько 3,5 млрд доларів. Передбачається, що Harim Group збере близько 1, 4 млрд доларів, а також вкладе власні кошти.

До шорт-листу тендеру на покупку HMM, окрім тандему Harim Group та JKL, також увійшли корейські рибопромислова компанія Dongwon та логістичний оператор LX International.