На Закарпатті змонтовано перші дві секції модульного мосту через річку Тересва. Мостовий перехід буде встановлено між населеними пунктами Тересва та Бедевля у Тячівському районі на автодорозі Н-09 Мукачево - Рахів - Івано-Франківськ - Львів, що з'єднує три західні області. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області.

Поруч з аварійним мостом, три секції якого обвалился влітку, дорожники зводять тимчасовий модульний міст завдовжки 226,7 метрів. 

Він матиме 7 секцій: чотири по 27 метрів по одній секції завдовжки - 45, 37 та 30 метрів. Вага конструкції складає 690 тонн.

"На сьогодні вже зібрано дві секції моста та стартували роботи по збору третьої. Паралельно триває процес влаштування основних опор для мосту - їх буде 8. Після чого усі зібрані конструкції будуть встановлені на опори. Це буде збірна металева модульна конструкція фірми Mabey Bridge", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перевага таких мостів у швидкості їх монтажу, адже для збирання достатньо команди з 5-10 осіб не потрібне спецобладнання. На виробництві мости одразу вкривають асфальтобетонним покриттям.

Наразі проїзд для легкового транспорту на цій ділянці забезпечено тимчасовою переправою, яку звели фахівці ДСНС. Вантажівки користуються тимчасовим об’їздом.

Модульний міст, забезпечить повноцінний проїзд на цій ділянці, адже здатен витримати навантаження до 40 тонн.

Роботи планується завершити восени.

Мостовий перехід через річку Тересва було збудовано у 1957 році - відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався. З 2018 року штучна споруда перебувала в аварійному стані. Транспортним засобам, вагою понад 7 тонн проїжджати нею було заборонено. 23 липня, під час руху вантажівки, що у 7 разів перевищила допустимі норми, стався обвал трьох секцій аварійного 66-річного мосту.