Державна спеціальна служба транспорту відновила 500 км колій, розповів начальник управління будівництва та відновлення ДССТ МО України полковник Павло Бурштейн.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Наразі Державна спеціальна служба транспорту відновила 69 мостових переходів, 29 з яких - за капітальним варіантом, 40 - за тимчасовим, з використанням інвентарного мостовідновного майна.

У взаємодії з відповідними підрозділами АТ "Укрзалізниця" відновлено 4 залізничні мостові переходи.

Бурштейн зазначив, що мости у Миколаївській області, які відновили підрозділи ДССТ, витримали тиск потоку води після підриву росіянами Каховської ГЕС.

"Підсумком діяльності є безперебійна робота залізничного транспорту, здійснення перевезень як громадян, так і вантажів різного призначення. На цей час відновлено колій різної складності в загальному обсязі на 500 км", - зазначив представник ДССТ МО України.

За словами Бурштейна, завдяки технічному переоснащенню, надходженню нових зразків спеціальної техніки, обладнання, електрифікованого інструменту підвищується технологічність виконання робіт, і як результат - зменшуються терміни відновлення об’єктів.