Морський безпілотний катер СБУ "Морський малюк" 14 вересня завдав пошкоджень малому ракетному кораблю Чорноморського флоту рф "Самум". Це сталося біля входу до Севастопольської бухти.

Як пише ЦТС, про це повідомляють джерела NV в СБУ.

Заявляється, що внаслідок влучання морського безпілотника російський корабель втратив хід.

За словами джерел, дрон влучив у задню праву частину корабля і завдав йому значних пошкоджень. Окупанти були змушені відбуксирувати "Самум" на ремонт з великим диферентом на корму і креном на правий борт.

Співрозмовники NV в СБУ уточнили, що для атаки було використано експериментальний зразок морського дрона, що здатний працювати в шторм і ховатися від виявлення за високими хвилями.

Відзначимо, що напередодні Міноборони росії заявило, що дрон, який атакував корабль "Самум", нібито було знищено штатним озброєнням ворожого судна.

"Самум" - малий ракетний корабель на повітряній подушці проекту 1239. Всього в рф було побудовано два таких кораблі. "Самум" спустили на воду 1992 року, ввели в експлуатацію - в 2000-му.

Нагадаємо, що 13 вересня українські оборонці завдали ракетного удару по Севастопольському морському заводу. Внаслідок чого в доках було вражено великий десантний корабель "Минск" та підводний човен "Ростов-на-Дону".