24 серпня росіяни спробували атакувати ракетами торгове судно в Чорному морі, але атака була нейтралізована силами української ППО.

Як пише ЦТС з посиланням на Reuters, про це в понеділок повідомив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

"З розсекречених розвідданих ми знаємо, що 24 серпня російські військові націлили кілька ракет на цивільне вантажне судно в Чорному морі", - сказав Сунак у Палаті громад, інформуючи присутніх про саміт G20 у Нью-Делі, який він відвідав минулих вихідних.

Пізніше МЗС Великої Британії уточнило, що метою атаки було вантажне судно під прапором Ліберії, яке знаходилося в одному з чорноморських портів. Обстріл здійснив корабель Чорноморського флоту росії. Було запущено дві ракети "Калібр", але жодна з ракет не влучила в ціль, оскільки їх збила українська ППО.

"Путін намагається виграти війну, яку він не виграє, і ці атаки показують, наскільки він відчайдушний. Нападаючи на вантажні судна та українську інфраструктуру, росія завдає шкоди решті світу", - заявив міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі.

Очевидно, що такими діями, якщо епізод дійсно мав місце, росія намагалася зашкодити налагодженню роботи альтернативного судноплавного коридору, який хоче організувати Україна.

Між тим, варто відзначити, що вже чотири судна успішно пройшли тимчасовим коридором, оголошеним Україною в Чорному морі. Зокрема, ці судна виходили з портів Одеса і Південний 16, 27 серпня та 1 вересня.