Спецпризначенці ГУР МО України демонтували з однієї з бурових установок поблизу узбережжя Криму (також відому як "вишка Бойка") радіолокаційне обладнання, яке росіяни використовували для стеження за акваторією Чорного моря.

Як пише ЦТС, про це йдеться в відеосюжеті, оприлюдненому Головним управлінням розвідки.

З нього випливає, що операція проходила в два етапи. Під час першого - українські спецпризначенці обстежили бурову платформу та демонтували шпигунське обладнання. За другим заходом демонтоване обладнання було вивезене за допомогою швидкісних надувних човнів. Також на вишці були виявлені некеровані ракети для вертольотів, їх також забрали.

Під час відходу від бурової платформи українці були атаковані російським літаком. Проте в винищувач вдалося влучити з ПЗРК, після чого той покинув поле бою.

ід контроль були повернуті бурові платформи "Петро Годовалець" та "Україна", а також СПБУ "Таврида" і СПБУ "Сиваш"Під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС "Нева", що може відстежувати рух суден у Чорному морі", - пояснили в ГУР.

"Як наслідок, сьогодні росія втратила можливість використовувати так звані "вишки Бойка" у військових цілях. Позбавлена розвідувального обладнання на цих вишках, росія позбавляється і можливості повноцінного контролю акваторії Чорного моря", - резюмується в сюжеті.

Нагадаємо, що в червні 2022 року Україна завдала удару по "вишкам Бойка".