Ілон Маск повідомив, що в 2022 році отримав запит на увімкнення супутникового зв'язку Starlink поблизу узбережжя Криму, але відмовився його вмикати, аби Україною не було завдано удару по кораблям Чорноморському флоту рф, які на той момент перебували в Севастополі.

Як пише ЦТС з посиланням на Економічну правду, таким чином американський мільярдер відреагував на інформацію про те, що він нібито таємно наказав відключити зв'язок Starlink, щоб зірвати атаку на військово-морський флот росії. Мільярдер заявив, що не вимикав супутникового зв'язку Starlink для дронів, а відмовився його там вмикати на запит України.

"Регіони Starlink, про які йде мова, не були активовані. SpaceX нічого не деактивувала", - написав Маск в соцмережі X (Twitter).

"Від урядових органів надійшов екстрений запит на активацію Starlink на всьому шляху до Севастополя. Очевидним наміром було потопити більшу частину російського флоту, що стояв на якорі. Якби я погодився на їхній запит, то SpaceX стала б прямою співучасницею великого акту війни та ескалації конфлікту", - заявив Маск.

Раніше телеканал CNN, який отримав у своє розпорядження уривок біографії Маска, написаної американським журналістом і письменником Волтером Айзексоном, повідомив, що у 2022 році Маск нібито таємно наказав відключити зв'язок Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати атаку України на російський військово-морський флот у Севастополі.

Читайте також Українські морські дрони продовжують тримати в напрузі Чорноморський флот росії