За матеріалами Служби безпеки України Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінʼюсту про стягнення в дохід України активів, які належать підсанкційному сенатору ради федерації рф Сергію Калашникову. Мова йде про націоналізацію 100% статутного капіталу ТОВ "Мотордеталь-Конотоп" на території Сумської області. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію СБУ.

Це підприємство є одним із найбільших заводів у Європі, яке виробляє гільзи циліндрів для автомобільних, тепловозних та корабельних двигунів. 

"До повномасштабного вторгнення рф продукцію українського заводу Калашников постачав до рф для потреб російського військово-промислового комплексу. Зокрема, унікальні комплектуючі конотопського заводу були необхідні росіянам для виробництва власних військових кораблів", - йдеться в повідомленні. 

Крім того, як сенатор ради федерації рф від Костромської області Калашников голосував за ратифікацію "договорів" про визнання так званих "лнр/днр". А після початку повномасштабного вторгнення рф підтримав "приєднання" тимчасово окупованих регіонів України до складу рф.

 Зазначається, що досудове розслідування у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України), триває. 

Комплексні заходи з націоналізації російського майна проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.