В ніч на 30 серпня в аеропорту спільного базування під Псковом сталася серія вибухів, внаслідок яких було пошкоджено не менше чотирьох військово-транспортних літаків Іл-76.

Як пише ЦТС, в Міноборони росії заявили, що аеродром було атаковано безпілотними літальними апаратами.

"Пошкодження отримали чотири літаки Іл-76. Почалася пожежа, вогнем охоплені два повітряних судна", - повідомляло вночі джерело російського ТАСС.

Судячи з відео, які публікували мешканці Пскова, в аеропорту могли також загорітися паливно-мастильні матеріали, спостерігалася вторинна детонація.

photo_2023-08-30_00-05-26

В МНС росії по Псковській області повідомляли, що для ліквідації наслідків загоряння повітряних суден Іл-76 військово-транспортної авіації була залучена 21 одиниця техніки.

На 30 серпня всі рейси в міжнародному аеропорту Пскова були скасовані до з’ясування можливих пошкоджень злітно-посадкової смуги.

Відзначимо, що під Псковом базується російська 76-та гвардійська десантно-штурмова дивізія, яка задіяна в агресії проти України, починаючи з серпня 2014 року. Військовослужбовці цієї дивізії були серед тих, хто окупував Бучу. Зараз підрозділи 76-ї дивізії ВДВ також перекинуті в Запорізьку область для стримування українського контрнаступу.

На аеродромі під Псковом базуються Іл-76 334-го авіаційного полку, які використовуються для перекидання підрозділів 76-ї дивізії ВДВ армії рф.