Для транспортування українського зерна через порт у литовській Клайпеді потрібна економічна допомога від Євросоюзу, заявив міністр комунікацій і транспорту Литви Марюс Скуодіс.

Про це пише ЦТС з посиланням на Європейську правду.

За його словами, перевезення зерна через Литву - це економічне питання, адже йдеться про вартість перевезення.

"Якщо економічне питання буде вирішено, то вже є політичні рішення щодо процедур, щоб скоротити час перевезення. І якби все це працювало, ми б уже зіткнулися з інфраструктурними викликами, але поки що ми навіть до цього не дійшли", - зазначив Скуодіс.

"На перевезення через Молдову виділено допомогу ЄС. Якщо ми заявляємо, що це спільний інтерес усіх, то ми можемо очікувати, що допомога українським фермерам, які хочуть перевезти зерно, теж має надходити з Євросоюзу", - додав міністр.

Він висловив переконання, що фінансова допомога в цьому випадку буде невеликою порівняно з тією підтримкою, яку Литва надає Україні.

Скуодіс додав, що зерно з України останнім часом не возять через Литву через занадто високу вартість перевезення, крім того, немає необхідної інфраструктури.

Окрім цього, заявив міністр, перевезенню заважають бар'єри між польсько-українським кордоном, оскільки транспортний бізнес зазнає збитків унаслідок того, що поїзди змушені довго чекати.