Компанії Gasunie та Vopak, акціонери проекту терміналу Gate у порту Роттердам, що розпочав роботу у 2011 році, ухвалили остаточне інвестиційне рішення щодо проекту розширення потужностей терміналу зі зберігання зрідженого природного газу та регазифікації.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Gasunie.

Проект розширення потужностей включає будівництво нового резервуару для зберігання ЗПГ місткістю 180 тис. куб. м та додаткову річну потужність регазифікації в 4 млрд куб. м.

Нові потужності планується ввести в експлуатацію до другого півріччя 2026 року, вони вже здані в оренду за довгостроковими комерційними контрактами.

Реалізація проекту дозволить збільшити потужність зберігання та регазифікації терміналу Gate до 20 млрд. куб. м на рік.

Vopak та Gasunie є засновниками та власниками терміналу Gate у Роттердамі. Терміналу відводиться важлива роль у забезпеченні постачання газу до Нідерландів та сусідніх країн.

За даними акціонерів, сукупна сума інвестицій у проект розширення сягає майже 350 млн євро. У структурі фінансування цього проекту 15% витрат фінансуватимуться за рахунок власного капіталу, 85% - за рахунок безрегресного фінансування.

Забезпечення фінансування проекту буде завершено до кінця 2023 року. Внесок кожного з акціонерів терміналу Gate складе близько 26 млн євро, а виплата коштів очікується найближчими роками.