Спираючись на успішний досвід проходження судна тимчасовим морським коридором, Україна зможе забезпечити поставку зерна до інших країн, заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час спільного брифінгу з міністром оборони Болгарії Тодором Тагаревим в Одесі.

Про це пише ЦТС з посиланням на Укрінформ

Резніков нагадав, що проходження судна з України в Босфор відбулося територіальними водами України, Румунії, територіальними водами Болгарії та Туреччини.

"Важко собі уявити, що росіяни наважилися атакувати суда в територіальних водах трьох країн НАТО. І я маю надію та оптимістичну оцінку, що ми і далі зможемо от таким коридором забезпечувати поставку української їжі до країни світу", - додав він.

Своєю чергою міністр оборони Болгарії зазначив, що днями близько 100 суден пройшли у обох напрямках через Босфор, це говорить про те, що трафік не зупинено.

"Із цих суден лише декілька були українськими, але я вірю, що така робота буде продовжуватися і в майбутньому. Безумовно, це займає час, але нам потрібно переконатися, що всі ці шляхи безпечні, що не мають місця жодні провокації російської сторони", - додав Тагарев.