Польський національний оператор пасажирських перевезень PKP Intercity оголосив тендер на постачання 46 електровозів для перевезень у внутрішніх сполученнях. Контракт вартістю 555 млн злотих (136,9 млн доларів) включатиме послуги з ремонту та обслуговування локомотивів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Це перша закупівля у рамках стратегії залізниць Польщі (PKP) щодо оновлення рухомого складу (2030 fleet renewal strategy).

Перший електровоз має бути поставлений через 18 місяців після підписання контракту, інші - протягом наступних 8 місяців. Ввести в експлуатацію локомотиви планується у 2025 році.

Електровози постійного струму, розраховані на швидкість руху до 160 км/год, мають бути оснащені європейською системою управління рухом поїздів ETCS рівня 2. 

Крім того, оператор оголосив конкурс на надання до лізингу 10 електровозів для експлуатації на мережі залізниць Польщі, включаючи договір на їхнє повне сервісне обслуговування. З 10 електровозів шість мають бути розраховані на рух зі швидкістю до 160 км/год та чотири - до 125 км/год.