Ушкоджений пожежею автомобілевоз Fremantle Highway, що загорівся біля берегів Нідерландів 25 липня, найближчим часом відбуксують у порт Емсхавен в Нідерландах. Як повідомляє міністерство інфраструктури та водного господарства Нідерландів, судно наразі поки що знаходиться на якірній стоянці за 16 км від острова Амеланд.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

"Емсхавен - найбільш підходящий порт із кількох причин. Він знаходиться в безпосередній близькості до місця інциденту, має необхідну інфраструктуру та можливості для подальшого порятунку Fremantle Highway. Чим коротший шлях до порту, тим менше ризиків", -  йдеться у заяві міністерства.

Буксирування до місця призначення заплановане на сьогодні, 3 серпня, за сприятливих погодних умов.

У міністерстві зазначають, що ситуація на борту автомобілевозу стабільна. Більшість судна вже оглянули, і ознак того, що на борту є вогонь, не спостерігається.

Пожежа на автомобілевозі Fremantle Highway, що належить Shoei Kisen і зафрахтованому K Line, виникла 25 липняНа борту судна, зареєстрованого в Панамі, було 2857 автомобілів, у тому числі 25 електромобілів. Представники берегової охорони повідомили, що можливим джерелом займання був саме електромобіль.