Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що наразі у столиці два мости, Патона та Метро, перебувають в аварійному стані, їх планують реконструювати.

Про це пише ЦТС з посиланням на Слово і Діло.

"Міст Патона в аварійному стані. Два роки тому ми передали його на баланс Міністерства інфраструктури під "Велике будівництво", щоб роботи розпочалися. Цей об’єкт - пам’ятка архітектури, і там багато нюансів, зокрема з Мінкультури, які держава може вирішити максимально швидко. Також в аварійному стані зараз міст Метро. Його конструкція за радянських часів була експериментальною, таких мостів було всього кілька в СРСР. Перебудувати його - великий виклик. Але ми вже розробляємо проект першочергових протиаварійних робіт на цьому мості. І плануємо розпочати його оновлення наступного року", - сказав Кличко.

Мер Києва додав, що якщо міст Метро і перекриватимуть під час ремонту, то лише частково, оскільки це одна із ключових транспортних артерій міста.

Він також повідомив, що за кілька місяців - орієнтовно через три - буде запущено з лівого на правий берег транспорт через Подільсько-Воскресенський міст.

Зазначається, що всього на балансі КК "Київавтодор" 175 мостів та шляхопроводів. Ними постійно опікується комунальне підприємство "Київавтошляхміст", яке займається питанням утримання штучних споруд і обстежує їх.