"Укрзалізниця" у повному обсязі розрахувалася з Крюківським вагонобудівним заводом за поставлені у межах держзамовлення 100 пасажирських вагонів. 

Як пише ЦТС, про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

"Заборгованість перед КВБЗ погашена. У перспективі - нові замовлення на виготовлення пасажирських вагонів та дизель-поїздів", - зазначив він.

Нагадаємо, станом на 2 березня "Укрзалізниця" не розрахувалася з Крюківським вагонобудівним заводом за всі отримані в 2022 році пасажирські вагони, але це питання було в процесі вирішення. Так, в КВБЗ редакції тоді не дали прямої відповіді на запитання, чи УЗ погасила заборгованість перед підприємством в розмірі 1 4 млрд грн за отримані в 2022 році 65 пасажирських вагонів. Голова правління ПАТ "КВБЗ" Максим Крамаренко лаконічно прокоментував: "Питання наразі у стадії вирішення".

В свою чергу, в "Укрзалізниці" відзначили наступне: "24 лютого Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект 8399 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік", яким відновлено бюджетну програму з оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень, що дозволить як провести розрахунки за вже поставлені вагони, так і розпочати нові закупівлі рухомого складу у 2023 році".

У 2021 році "Укрзалізниця" вперше отримала можливість придбати вагони за кошти державного бюджету. Того ж року УЗ і КВБЗ підписали договір на постачання 100 пасажирських вагонів

1 березня 2023 року УЗ отримала останні 15 вагонів, виготовлених по цьому контракту.