В зведенні щодо російського військового вторгнення станом на ранок 14 червня Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив, що окупанти продовжують практику викрадення української агропродукції, використовуючи для цього порт Бердянськ.

"На причалах морського порту міста Бердянськ відбувається наповнення суховантажних суден викраденими в українських фермерів зерновими культурами. В подальшому окупанти планують вивезти зерно на територію рф", - говориться в повідомленні Генштабу ЗСУ, яке цитує ЦТС.

Також, за даними українських військових, в Запорізькій області російські окупанти продовжують грабувати місцеве населення, використовуючи для вивозу награбованого майна військовий вантажний транспорт. "Так, з селища Очеретувате, у напрямку міста Токмак зафіксовано рух російських автомобільних колон з награбованою побутовою технікою, меблями та іншим майном місцевих жителів", - проінформували в Генштабі.

Як раніше писав ЦТС, наприкінці травня в порт тимчасово окупованого Бердянська зайшли два російських комерційних судна, на одне з яких завантажили крадене українське збіжжя, а не друге - метал.

1 червня повідомлялося про активізацію руху російських суден в акваторії окупованого порту та про вивантаження російської військової техніки на одному з його причалів. Після цього, 2 червня, ЗСУ завдали удару по розташуванню російської техніки в порту.