У польському місті Катовіце розпочали курсування нові екологічні гібридні автобуси виробництва Volvo Bus Corporation. Контракт на них було підписано в середині 2022 року, і перші чотири машини вже обслуговують міські лінії.

Про це пише ЦТС з посиланням на Тransport Рubliczny.

"Ми постійно намагаємося модернізувати автобусний парк, що працює в PKM Katowice, щоб він був максимально екологічним, але й зручним для пасажирів. Стандарту EURO 6 вже відповідають понад 50% транспортних засобів, стандарту EEV - понад 30% автомобілів, 20 автобусів мають електропривід. Сучасні та комфортні транспортні засоби можуть впливати на рішення мешканців щодо вибору транспорту. Такі інвестиції відповідають ідеї сталого транспорту, яку ми втілюємо в Катовіце. Перші нові гібридні автобуси вже перевозять пасажирів, тепер ми чекаємо більше транспортних засобів, згідно з контрактом всього буде 22 автобуси, останні надійдуть до нас у другому півріччі", - зазначив мер Катовіце Марчін Крупа.

Крім сучасного приводу, транспортні засоби оснащені багатьма зручностями для пасажирів, у тому числі двозонним кондиціонером, USB зарядними пристроями, також у салоні є Wi-Fi та електронні інформаційні табло.

Кожен із 12-метрових автобусів має 32 місця і може перевозити до 85 пасажирів одночасно, а 18-метрові автобуси мають 43 місця і максимум 130 пасажирів. Загалом PKM Katowice матиме у своєму розпорядженні 22 гібридні автобуси.

Зазначається, що після поставки транспортного засобу виробником технічний відділ міста перевіряє відповідність специфікаціям замовлення. Після реєстрації автобуса організатор перевезень програмує в ньому систему нового покоління ŚKUP. Лише після такої підготовки автобус може почати роботу на лінії.

20230612161107NoweautobusywozajuzmieszkancowKatowicfotKAWa

20230612140831PojazdyposiadajaminladowarkiUSBdlapodroznychfotKAW

20230612140854AutobushybrydowywbarwachPKMKatowicefotKAW