Центр транспортних стратегій та громадська організація Vision Zero проводять сьогодні, 13 червня, в Києві круглий стіл на тему "Електричний громадський транспорт в контексті післявоєнного відновлення України".

Мета круглого столу - обговорити обмеження, цілі та пропозиції державної політики України у галузі пасажирських перевезень, громадського транспорту, електромобільності та промисловості, які допоможуть в подальшому осучаснити інфраструктуру та рухомий склад електричного громадського транспорту міст України.

Початок заходу о 14:00. Він відбуватиметься за адресою: Creative State of Arsenal A-Station, вул. Князів Острозьких 8, корпус 12.

ЦТС проведе онлайн-трансляцію події.

Серед запрошених учасників круглого столу: заступник голови комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, заступниця міністра економіки Надія Бігун, заступник міністра фінансів України Олександр Кава, колишній менеджер АТ УЗ і куратор проекту Kyiv City Express Олександр Красноштан, директор в "ПроМобільність" Дмитро Беспалов, керівник управління вуличної інфраструктури Львова Павло Сирватка, голова комітету екології та стійкого розвитку ЄБА Станіслав Зінченко, громадські експерти з питань громадського транспорта та транспортні планувальники.

Онлайн до заходу приєднаються представники топ-менеджменту "Татра-Юг", АТ "Черкаський автобус", "Еталон Авто", КВБЗ, "Електронмаш", представник Siemens в Україні, посадовці з Дніпра та Чернігова, відповідальні за розвиток громадського транспорту.