Три французькі міста Тулуза, Брест і Безансон отримають нові трамваї Citidas від Alstom в рамках групового контракту. Трамваї будуть розроблені та зібрані на заводі Charente-Maritime.

Про це пише ЦТС з посиланням на Transport Publiczny.

Toulouse Métropole i Tisséo (Управління транспорту Тулузи), Brest Métropole (Управління транспорту Бреста) і Grand Besançon Métropole i Ginko (Управління транспорту Безансона) вибрали Alstom як постачальника нових трамваїв. Рамковий контракт укладено на 8 років, його мінімальний обсяг передбачає поставку 22 одиниць.

9 трамваїв відправляться в Тулузу, 8 в Брест і 5 в Безансон.

Протягом 8 років дії контракту є можливість продовжити замовлення додатковими трамваями.

У Тулузі та Бресті є попереднє покоління трамваїв Alstom, для Безансона це буде абсолютно новий продукт.

Перші трамваї прибудуть до Безансона в березні 2025 року, поставка до Бреста запланована на липень 2025 року, до Тулузи трамваї прибудуть в січні 2026 року.

Три французькі мегаполіси об'єднали зусилля для оптимізації витрат. Мінімальна вартість замовлення становить 120 млн євро.

Нові трамваї матимуть 32,5 метри в довжину та 2,4 метри в ширину. Вони будуть оснащені чотирма подвійними дверима та двома парами одинарних дверей з обох боків трамвая і вміщатимуть 201 пасажира.

Було використано ряд рішень для підвищення доступності для людей з обмеженою мобільністю. Кнопки відкривання дверей розташовані на нижчій висоті, а в салоні є ширші сидіння та місця для інвалідних та дитячих колясок. Для комфорту пасажирів трамваї будуть кондиціоновані та оснащені системою динамічного інформування пасажирів та системою моніторингу.

За словами виробника, трамваї Citadis зменшать споживання енергії на 25% порівняно з трамваями, що курсують у містах на даний момент.

Вони також будуть спроектовані з дотриманням екологічного підходу - 95% компонентів підлягатимуть переробці, а 99% - для повторного використання.

Конструкція буде спроектована таким чином, щоб зменшити потребу в обслуговуванні на 18%.