В Адміністрації судноплавства повідомили, що розпочато прийом заяв на іспити для отримання міжнародного посвідчення на право управління прогулянковим судном, з можливістю подачі онлайн, пише ЦТС.

Іспити будуть проводитись за допомогою системи комп’ютерного тестування.

Зазначається, що вказана процедура відповідає вимогам, що містяться в Порядку підготовки та підтвердження кваліфікації судноводіїв малих суден і водних мотоциклів, а також видачі міжнародного посвідчення на право управління прогулянковим судном, затвердженого наказом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України від 07.01.2023 № 8, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08.03.2023 за № 421/39477.

Підтвердження кваліфікації кандидата щодо перевірки знань з керування прогулянковим/малим судном відповідного типу здійснюється шляхом тестування. 

"Перевірка знань з керування прогулянковим/малим судном відповідного типу вважається успішною, якщо кандидат надав вірні відповіді щонайменше на 70% запитань тестового завдання, з урахуванням типу судна та району плавання", - йдеться в повідомленні.

Видачу Посвідчень здійснює Адміністрація судноплавства протягом п’яти або десяти робочих днів з дня успішного складення іспиту.

Подати документи для підтвердження кваліфікації у паперовій формі можливо в Києві, Одесі, Луцьку та Кам’янець Подільському.