Транспортна адміністрація штату Меріленд (MDOT MTA) підписала контракт з компанією Alstom на експлуатацію та обслуговування тепловозів та пасажирських вагонів, що обертаються на двох лініях системи приміських перевезень MARC.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Базовий контракт вартістю 401 млн доларів розрахований на 5 років. Він допускає продовження ще на два п'ятирічні періоди, у цьому випадку сумарна вартість розширеного контракту досягне 1,4 млрд доларів.

Компанія Alstom виступає в якості оператора та сервісної організації на лініях Camden і Brunswick з 2012 року.

Згідно з новим контрактом вона продовжить відповідати за експлуатацію поїздів, надання локомотивних і поїзних бригад, попереджувальне та коригуюче технічне обслуговування 42 локомотивів та 114 пасажирських вагонів, включаючи 54 двоповерхові вагони MultiLevel II MARC IV.

Коло завдань Alstom охоплює також обслуговування пасажирів та керування станціями та депо.

В рамках нового контракту передбачено впровадження інноваційних технологій, таких як цифрові двійники депо та рухомого складу, 3D-друк та дистанційна технічна підтримка.

Лінія Camden завдовжки 63 км з'єднує Балтімор з Вашингтоном, лінія Brunswick довжиною 119 км пролягає від Вашингтона по території штату Меріленд до Мартінсберга (західна Вірджинія).

Обидві лінії проходять інфраструктурою залізниці першого класу CSX та державної пасажирської компанії Amtrak.