Міжнародний портовий інвестор та оператор Hutchison Ports та великі гравці судноплавної галузі CMA CGM та COSCO Shipping Ports Limited (CSPL) підписали концесійні угоди та братимуть участь у проекті будівництва нового терміналу в єгипетському порту Айн-Сохна на Червоному морі.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Швейцарський контейнерний перевізник Mediterranean Shipping Company (MSC) стане партнером Hutchison Ports у проекті будівництва терміналу в Дехейлі, розташованого неподалік Олександрії на Середземному морі. 

Сума вкладень у два проекти розвитку портів складе майже 700 млн доларів, що збільшить загальний розмір інвестицій Hutchison Ports в Єгипті до більш ніж 1,5 млрд доларів.

Проект у порту Айн-Сохна включає створення нового контейнерного терміналу з вантажообігом 1,7 млн TEU, який буде оснащений сучасними технологіями та обладнанням.

Крім того, Hutchison Ports інвестує у розвиток нового контейнерного терміналу B100 у порту Олександрії, який стане воротами на єгипетський ринок.

Hutchison Ports є підрозділом CK Hutchison Holdings Limited та одним з найбільших портових інвесторів, забудовників та операторів терміналів. Компанія управляє мережею з 52 портів у 25 країнах Азії, Близького Сходу, Африки, Європи, Америки та Австралії. Компанія також управляє логістичними та транспортними операціями, включаючи круїзні термінали, аеропорти, розподільчі центри, залізничні послуги та судноремонтні заводи. У 2021 році сукупний контейнерообіг Hutchison Ports склав 88 млн TEU.