Сталеливарна компанія British Steel за участю британських виробників Trackwork і Pandrol оформила своє найбільше замовлення на залізничні шпали для країн Західної Африки. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

На адресу гвінейської гірничодобувної компанії Compagnie des Bauxites de Guinée (CBG) відправлять 244 тис. сталевих шпал, які будуть використані при реконструкції вантажної лінії завдовжки 135 км, що зв'язує бокситовий рудник Сангареді на північному заході Гвінеї з портом Комсар.

Компанія Trackwork забезпечить виготовлення шпал профілю 436 з гарячекатаного прокату, а Pandrol розробить та поставить рейкові скріплення анкерного типу, які разом створять антивандальну конструкцію.

У British Steel зазначили, що шпали, які виготовлять для Гвінеї, відрізнятимуться більшою міцністю, легкістю та довговічністю порівняно з дерев'яними та залізобетонними аналогами, які традиційно використовуються у країнах Африки. Вони цілком придатні для повторної переробки.

Доставка цієї продукції обійдеться набагато дешевше, оскільки у вантажному автомобілі можна розмістити у 3 рази більше сталевих шпал, ніж дерев'яних чи залізобетонних.