В "Укравтодорі" розповіли про хід ремонтних робіт з відновлення автодоріг і переправ у трьох південних областях України - Херсонській, Миколаївській та Одеській у 2022 році, пише ЦТС.

Зазначається, що у Херсонській області дорожники відновлювали стале функціонування об’єктів транспортної інфраструктури та дорожнього господарства, пошкоджених або зруйнованих внаслідок бойових дій.

"З 11 листопада на правобережжі розчистили 254,3 км доріг державного значення. Передусім "дороги життя" М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ, що є ключовим шляхом завезення гуманітарної допомоги. Транспорт вже може проїхати по 4 тимчасових спорудах: це 1 переправа, об’їзди мостів та залізний міст", - йдеться в повідомленні.

Всього на деокупованій частині області зруйновано 8 мостів. 

У Миколаївській області розчистили 597,5 кілометрів доріг і влаштували протягом 2022 року 4 тимчасові переправи.

На Одещщині дорожники зосередилися на кількох автошляхах до пунктів пропуску на кордоні.

"В умовах блокування морських портів автомобільні дороги до союзної Молдови у цій області стали надважливими для економічної безпеки держави", - додали в Держагентстві автодоріг.

Щоб оптимізувати потік вантажівок під час повномасштабного вторгнення, дорожники облаштовували і розширювали майданчики тимчасового відстою на дорогах: М-15 Одеса-Рені біля міста Рені, М-15 Одеса-Рені біля села Саф’яни та Т-16-30 Струмок-Шевченкове-Кілія біля міста Кілія, що мають асфальтобетонне покриття.

Для поліпшення логістики в обхід невизнаної Придністровської республіки відремонтували ділянку автошляху Т-16-27 до пункту пропуску Серпневе.

Від з’їзду з автомобільної дороги М-15 Одеса-Рені біля селища Сарата на Т-16-27 та до кордону з Республікою Молдова забезпечено належний проїзд. Аварійний ремонт допоміг поліпшити проїзд автошляхами: Н-33 Одеса - Білгород-Дністровський - Монаші - /М-15/.

"Також відновлювали проїзд мостами, що постраждали внаслідок військової агресії рф", - зазначили в "Укравтодорі".

Міст на автомобільній дорозі М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ, що з'єднує Одеську та Миколаївську області, було частково зруйновано на початку війни. Наразі відновлено мостові опори та дорожнє покриття. 

У міст на автомобільній дорозі Н-33 Одеса - Білгород-Дністровський - Монаші - /М-15/ влучила ворожа ракета. Наразі виконуються роботи з відновлення мосту. Залишилось нанести вирівнюючий шар покриття.