В КМДА розповіли, як Київ житиме і працюватиме у випадку тривалої відсутності електропостачання, пише ЦТС.

Що стосується наземного транспорту, то у разі повної відсутності електропостачання на всіх маршрутах, зокрема електротранспорту, будуть працювати автобуси, які будуть перевозити пасажирів безкоштовно.

"Усі автобусні парки забезпечені необхідним запасом пального та мають автономні джерела енергії. Також на територіях автобусних парків облаштовані пункти обігріву для водіїв", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що міська електричка ходитиме, - для цього залізничники підготувалися до її руху з локомотивом на дизельній тязі.

Інтервал між поїздами буде орієнтовно 30 хвилин.

"В умовах повної відсутності електрики рух поїздів метрополітену буде призупинений – підземні станції працюватимуть як пункти тимчасового перебування та укриття під час повітряної тривоги", - додали в КМДА.

Наземні станції будуть зачинені. На підземних станціях будуть доступні інтернет-зв’язок, електроенергія для підзарядки гаджетів, питна вода й санітарні вузли. Вхід буде безкоштовним, але потрібно мати при собі документ, що посвідчує особу. 

"Середня температура на станціях підземки становить 12-14 градусів тепла. Тому треба одягати зимовий одяг та додатково мати теплі речі", - повідомили в мерії.

В КМДА додали, що навіть за умови повної відсутності електропостачання працюватиме більша частина мережі "Укрпошти".